« Terug

EU btw-vermelding voor catalogusitems

Deze informatie geldt alleen voor ondernemingen binnen de EU.

Standaard is er op Mozello geen berekening of weergave voor btw-heffing voor catalogusitems.

Hoe schakelt u de Europese btw-weergave in?

Als uw bedrijf is geregistreerd voor de Europese btw, en u wilt goederen verkopen aan consumenten in de hele Europese Unie, dan moet u de btw-weergave inschakelen:

  1. Meld u aan op uw Mozello-account;
  2. Klik op Shop en klik vervolgens op Shop-instellingen;
  3. Selecteer onder Belastingen, Europees belastingstelsel;
  4. Geef uw btw-nummer;
  5. Voer het btw-tarief van uw land in.

Europese btw- en prijsindicatie

De EU-wetgeving vereist dat de btw is inbegrepen in de weergegeven prijzen van consumptiegoederen, dus Mozello catalogus verwacht dat u de btw meerekent bij de prijzen die u invoert.

Als de Europese btw-weergave is ingeschakeld, dan zal het systeem automatisch btw aangeven op alle orders en facturen die worden gegenereerd.

Prijzen opgeven zonder btw

Als u een bedrijf bent met een btw-registratie, maar u wilt goederen verkopen aan klanten buiten de EU of een 0% btw-tarief toepassen op EU-exporttransacties, dan hebt u twee mogelijkheden:

  • Schakel btw-weergave niet in. In dit geval functioneert uw webwinkel uitsluitend als een catalogus met een besteloptie, terwijl de facturatie, belasting en betalingsverwerking buiten het Mozello-systeem gebeurt.
  • Maak een tweede, aparte webwinkel die alleen klanten van buiten de EU en zakelijke klanten bedient. Deze tweede winkel kan prijzen weergeven en bestellingen accepteren zonder btw.
« Terug