« Terug

Hoe zorg ik ervoor dat mijn website wordt getoond op Google?

Nadat u het uiteindelijke webadres hebt gekozen en uw inhoud heeft toegevoegd, is uw website klaar om te worden opgenomen in Google en andere zoekmachines.

Websites worden niet door een persoon toegevoegd aan Google of aan andere zoekmachines. Ze worden door de zoekmachines zelf opgespoord en toegevoegd aan de zoekindex. Zo werkt het: zoekmachines gaan telkens opnieuw naar de webpagina's die ze al kennen en gaan op zoek naar links naar nieuwe en nog onbekende websites. Zodra een nieuwe website wordt gedetecteerd, wordt deze verwerkt en toegevoegd aan de zoekindex.

Om ervoor te zorgen dat uw website wordt gevonden en geïndexeerd door zoekmachines, moet u een van de volgende dingen doen:

Uw website kenbaar maken bij zoekmachines

Zodra uw website is klaar is, moet u de zoekmachines vertellen over het bestaan ervan. De snelste manier om dit te doen is door uw website direct kenbaar te maken bij de belangrijkste zoekmachines.

Nadat u uw website kenbaar hebt gemaakt bij zoekmachines, kan het nog een week tot een maand duren voor zoekmachines uw website doorzoeken en indexeren. Dit is normaal en dat mag u ook verwachten. Daarnaast is er geen garantie dat Google of andere zoekmachines uw website bovenaan in de zoekresultaten zullen plaatsen zodra uw website geïndexeerd is. Maar maakt u zich geen zorgen, u kunt veel doen om uw resultaten te verbeteren.

Als er een link naar uw website aanwezig is op een andere website die al door de zoekmachine is geïndexeerd, dan zal uw website na een paar dagen of weken worden herkend en geïndexeerd. Hier zijn een aantal plaatsen waar u uw link kunt publiceren:

  • Gevestigde websites van uw vrienden of partners
  • Uw andere websites die al in de zoekindex zijn opgenomen
  • Uw profielen op social media
  • Forums en discussiegroepen

Gerelateerde onderwerpen

« Terug